Behandlingar

Behandlingarna skräddarsys för varje enskild individ. Grundprincipen vi börjar med är anamnes och samtal, rörelse och vävnadsundersökning. Sedan följer den individuella behandlingen.

Massage Massage av gravida Stötvågsbehandling Triggerpunkt Kraniosacralterapi

Massage

Klassisk Massage - fungerar genom att bryta den onda cirkeln som uppstår när muskler spänns statiskt. Genom att nå avslappning så sätts flödet igång och friskt syresatt blod strömmar till, tar med sig slaggprodukter ut och leder till att smärta minskar.

Massagen frisätter kroppseget endorfin som har en smärtlindrande effekt. Oxytocin frisätts och är ett kroppseget lugn och ro hormon.

Muskelbehandling är också massage. Den går lite djupare eller har en speciell tanke med sig att "få loss" vävnader som sitter för hårt samman. Ibland kan den provocera, irritera på sin väg mot läkning. Läk om läk rätt. Fungerar på de flesta och anpassas efter individ.

Massage av gravida

Gärna, Du är välkommen från 3:e månaden, är du van vid massage kan du komma som vanligt.

Stötvågsbehandling

Terapiformen utvecklades först för behandling av njursten, men har nu bevisats effektiv även mot smärttillstånd i kroppens leder.

Via en lättanvänd applikator som via tryckluft genererar stötvågor in mot centrum av smärtan. Kroppens läkningssystem sätts igång på nytt med nyorganisering av nervändar, frisättning av kroppseget morfin m.m.

Kronisk tennisarmbåge, axelsmärta och hälsporre är några av de indikationer som i forskning visat sig ge oerhört bra resultat.

  • Axelsmärta
  • Tennisarmbåge
  • Golfarmbåge
  • Hopparknä
  • Hälseneinflammation
  • Benhinneinflammation
  • Hälsporre
  • Löparknä
  • Trokanterit (smärta utsida höft)

Hur fungerar det?
Genom en applikator genereras stötvågor som uppkommer av lufttryck som transporteras in i smärtområdet. Kroppen reagerar med att öka den djupa cirkulationen i smärtområdet.

Det finns flera teorier bakom detta. En teori är att behandlingen ger en inflammatorisk process, vilket gör att kroppen svarar med att öka den metaboliska aktiviteten i smärtområdet. Detta stimulerar den läkande processen. En annan teori är att stötvågorna bryter ner ärrvävnad och möjlig kalk i muskelfästen.

Vid första besöket undersöker vi problemområdet och gör en bedömning. Detta för att man ska se att man är rätt patient för stötvåg. En behandling tar ungefär 15 minuter och man behandlar 3-6 gånger i en serie med fem till åtta dagars mellanrum. Sedan gör vi en utvärdering om behandlingsresultatet. Därefter kan man behöva komplettera med någon ytterligare behandling.

Behandlingen gör oftast ont under några minuter, men så fort behandlingen är klar upphör smärtan. De närmaste timmarna efteråt kan man känna av behandlingen, men efter 24 timmar har det avtagit för de flesta.

Stötvågen sätter igång kroppens eget läkningssystem, så tag därför inte någon antiinflammatorisk medicin samtidigt som du behandlas.

Se vårt filmklipp
Klicka här för att se vårt filmklipp om hur vi behandlar hälsporre med stötvåg och stödtejp.

Vad säger forskningen?
www.lakarhuset.com/stotvag.asp?hid=32

Triggerpunkt

Triggerpunkter utgörs av mycket spända muskelsträngar vilka kan orsaka lokal samt utstrålande smärta.

Ex. spänningshuvudvärk kan komma från triggerpunkter på hals, nacke/axlar och nackrosett. Smärtan förläggs till en annan plats än där den ursprungligen kommit från.

Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi är en mjuk, manuell behandlingsmetod.

Terapeuten har god kunskap om de olika strukturerna och deras rörelser i det kraniosakrala systemet dvs. Skalle - Ryggrad - Höft/Bäcken.

Kroppen rör sig med mycket små rörelser enligt en rytm och det är viktigt att jobba med lätt hand för att jobba med och ibland emot utan att kroppen går till försvar.

Man behandlar centralanervsystemet via hjärnhinna och ryggmärg genom att öka rörligheten.

Symptom som kan behandlas:
- Spänningar nacke, huvudvärk
- Migrän
- Yrsel
- Diffusa smärtproblem
- Inflammationer


Jag upplever denna terapi som mycket lugngivande, avstressande för både kropp och knopp.
Jag föreslår ofta denna behandling som komplement i en behandlingsserie.